Barka Tumska | Hotel Tumski Wrocław
Für Bussiness Mach ein Geschenk Die Herberge "Na Wyspie"

Veranstaltungen

Lese weiter »

Szef kuchni

Michał Proć - Szef kuchni Barki Tumskiej

Dzień przed końcem składania świadectw zdał sobie sprawę z tego, że rachunkowość, to nie jest to czego chce w życiu. W domu zawsze coś gotował. Bardzo mu się to podobało, a nawet wychodziło, co utwierdziło go w przekonaniu, że to właśnie gotowanie jest jego przeznaczeniem. Na 12 lat opuścił Polskę i udał się do Hiszpanii zdobywać doświadczenie. Przez ten czas dostawał propozycje na coraz to nowe stanowiska, dzięki czemu nauczył się wszystkiego co potrzebne do jego fachu. Wróciwszy do Polski zaczął pracę jako konsultant gastronomiczny, współpracował z wieloma restauracjami, a dziś jest szefem kuchni na Barce Tumskiej. Jego inspiracją w kuchni są kolory, świeże produkty. Przyznaje, że nie przepada za gotowaniem dla samego siebie, za to uwielbia przyrządzać potrawy dla kogoś. Michał to nie tylko wspaniały kucharz, grał w przeszłości zawodowo w bilard. Z lekką nutą kuchni iberyjskiej jego dania przekonują nas Polaków, że warto próbować nowych smaków.Nas przekonał! Teraz czas na Was! 

Diese Webseite verwendet Cookies

Durch den Besuch akzeptieren Sie unsere Cookies Politik gemäß den Einstellungen Ihres Browsers.

OK, schließen